Esküvő-Rendezvény

Esküvő

 

Bizony nem könnyű eldönteni, hogy milyen tortát válasszunk az esküvőre, ahol mindenki igyekszik a legtökéletesebbet kihozni magából, szép ruhákba bújunk, jókat eszünk-iszunk.

Egy lakodalom fénypontja pedig kétségtelenül -természetesen az ifjú páron kívül – a menyasszonyi torta. De milyen a tökéletes esküvői torta? Mi alapján válasszunk? Ebben segít a Mézes Zserbó Cukrászda, aki hasznos tanácsokkal látja el a házasulandókat.

Milyen szempontok alapján válasszunk esküvői tortát?

Általában a fiatal pár határozott kéréssel érkezik hozzánk a menyasszonyi tortát illetően. Ma már az internet korában kitalálják a formát, a díszítést is. Tehát a pár szava a döntő, általában ők jönnek be kiválasztani a tortát, de előfordul olyan is hogy a szüleik is elkísérik őket.

Amit kitalál a fiatal pár, azt igyekszünk elkészíteni, de ha olyan ötlettel állnak elő amit nem lehet elkészíteni, akkor megpróbáljuk közösen megtalálni a megoldást. A másik dolog amit még figyelembe vesznek a torta kiválasztásánál, hogy milyen lesz az esküvői ruha és a csokor.

Amit tudni kell a menyasszonyi tortáról, hogy „masszívabbnak” kell lennie egy átlagos tortánál, hisz sokszor csak az éjszaka közepén kerül a násznép elé. Addig pedig ugyanolyan szépnek kell lennie, mint amikor elkészült.

Milyen apró süteményeket ajánl az esküvőre?

Sós és édes süteményeket egyaránt szoktak rendelni a párok. Olyan süteményeket készítünk, amik kisebb méretűek, így könnyen fogyaszthatók. A tapasztalataink alapján 1 főre 15 dkg édes és 10 dkg sós aprósütemény rendelését szoktuk ajánlani.

25-30 féle sütit szoktunk egy tálcára tenni, és felajánljuk hogy így visszük ki a helyszínre, hogy ne az ottani felszolgálók és szakácsok rakják ki. Sok esetben előfordult olyan, hogy nagyon csúnyán rakták fel a süteményeket, így rombolta az esztétikai érzést. Az a fő, hogy a süteményt ránézésre megkívánja a vendég.

 

Születésnapok, összejövetelek, rendezvénynek, gyerekzsúrok …

 

Mindenki megérdemel egy ünnepi tortát a születésnapjára, névnapjára. De nem csak erre a lényeges napra szerezhetünk valakinek édes perceket.

Házassági vagy céges évfordulóra, a szerelem napjára is kedveskedhetünk tortával. A Mézes Zserbó Cukrászda már nem egy ilyen tortát készített, volt hogy hagyományosat volt hogy exkluzívabbat. Ön milyennel lepné meg szeretteit?

Általában a nők, anyukák, feleségek jönnek be megrendelni a tortát. Ha kisgyereknek lesz ,akkor az anyuka rendeli, ha férjnek, akkor a feleség, ha feleségnek, akkor általában saját magának rendeli meg. Sokszor arra is van példa hogy az anyuka kislányával, vagy kisfiával jön be a cukrászdába és rámutat arra a tortára, amit szeretne. Céges évforduló alkalmából pedig valamelyik munkatárs választja ki a tortát.

Hogyan zajlik egy rendelés?

Számunkra fontos hogy személyesen adják le a tortarendeléseket, abban az esetben, ha valami speciális vagy figurás tortáról van szó. Nem árt ha egy fotót is hoznak magukkal, hogy minél pontosabban tudjuk elkészíteni a megálmodott tortát. Valamint fontos az is, hogy próbálják minél pontosabban elmondani a kívánságaikat.

German